Gravar

Igår var vi på Novogevitjikyrkogården och häslade på gamla godingar som Gogol och Krapotkin. Många generaler hade pansarvagnar och vapen på sina gravar. Lite osmakligt kanske. .

Vi har haft en vikarie i några dagar nu och hon är galen. Hon slår i bordet for att visa hur man ska betona orden. Grejen är bara den att man tror att hon ska slå hennes elever också. Hon har jättestora öron. Förresten har jag små öron. Idag hoppas jag att jag/vi ska på museum. Kanske ett teatermuseum. Tyvärr är det lätt att hamna i en seg cirkel som bara för en hem till sitt rum för att äta nudlar på eftermiddagarna. Nudlarna kostar 1,2kr. Henrietta har lyckats artbetsamma min grannes djur. Det är sibiriska dvärghamstrar.

Tyvärr har Calles internet slutat fungera. Vi får se när den ryska slumpen blir på bra humör igen.
Nu måste jag sluta.
Kram

Propaganda i öst

Hej hej!
Ryssland står kvar och jag håller på att bli sjuk. Lägger upp några fler bilder. Snart ska vi äta sallad som Calle och Johanna kokar ihop. Håller på att ordna inför Andreas ankomst. Det kommer bli så kul :) Jag superduperlängtar. Igår var det valvaka och Persson sa hejdå. Jag antar att vi kommer hem till ett nytt Sverige.

95499-16
Vi(exkl. mig) på klubben Propaganda i förrgår. Väldigt trevligt ställe. Den som kommer hit riskerar att tas med dit. 

95499-1495499-15
Jag. Existerar fortfarande i verkligheten för den som börjar tvivla. Sedan mitt artsy fönster + strumpor. (Ja, jag tvättar själv !:O)

Bilder!

Hej och hå! Calle har fixat internet på rummet! Nu kan jag äntligen ladda upp lite bilder. För mamma och (andra) gamlingar kan man hålla på bilderna med muspekaren för att se den lilla finurliga bildtexten.

Min lilla stuga!

Mitt hem! Heltäckningsmatta, damm och en fin utsikt.

Min dusch. Badtofflor säger jag bara.

Någon annan som ser en trehjuling och två små tvillingar...?

Standardmat i stalovajan. Högst 10 kronor dock, så det kan det ju vara värt.


En liten glass jag åt.


Madonna med ostmacka

Solen skiner in genom fonstret och traffar min hogra ogonvro. Allt po skarmen blir blekvitt. Jag har gott upp tidigt trots att jag inte borjar foran 15.10 ida for jag ska prata med andreas :) Jag gick ner till cafe 1 for att eta frukost men dar fanns bara korvmackor so jag gick bort till cafe 2 och hittade vad jag sokte. Mackorna kostar 2.5 kr styck och har en ostskiva som e 1cm tjock, inget smor och torrt brod, men det e okej. Min egentliga frukost (en yougurt) som jag av misstag stoppat in i frysen hade skart sig nar den val tinade. Men men. Mycket matprat blir det.

Calle har lyckats komma in po MGUs lokala natverk med sin laptop. Vi har kunnat ladda ner south park och filmer dubbade till ryska fron andra studenter. Ikvall spelar Madonna i Moskva. Egentligen skulle hon ha spelat igor utanfor universitetet so att vi i basta fall hade kunnat se fron vora fonster, men hon blev tydligen hotad so hon flyttade po det. Vi tankte iaf go dit med vora amerikanska vanner och se om de som saljer svart for biljetterna solda. Om inte postar de andra att de saljer dem jattebilligt bara for att bli av med dem. Kan ju alltid hoppas. Om inte annat kan man ju sitta utanfor och lyssna. Jag e val inte so mycket for Madonna (hon borde anpassa sina klader efter sin alder, please!), men det kan ju iallafall vara kul att se.

Idag borjar vi som sagt sent, for att lararna skulle ha non konferans men annars ser mitt schema ut ungefar sohar:
mon: 9-12
tis: 12-15
ons: 9-12
tors: 9-12
fre: 9-12

Jaja, lite slappt kanske. Men vi moste ju hitta ut och anvanda sproket ockso :P

Dagens visdomsord:
När ni gräver guld i Usa
skiner solen i Moskva



Telefon

Hej hej!

Nu har jag fatt mitt ryska nummer: +7 909 637 69 63
Det e nog ratt dyrt att ringa, men man kan kopa ett speciellt kort po typ Tuna Livs. Do for man ett nummer som man ringer till forst. Do blir det billigare (eller rattare sagt, men betalar for kortet och blir inte ruinerad via rakningen). Annars funkar ju internet bra. Det var spannande nar jag skulle kopa telefonkortet. Man moste visa pass, for kontantkort ar personliga i ryssland. En kille visade mig hur jag skulle gora. Samtidigt som han gjorde det so holl tva andra tjejer som ockso jobbade i butiken po att klappa honom po huvudet, bjuda honom po glass och satta fast ett halsband i hans hor. Valdigt spannande.

Idag skulle jag forklara vad min mamma jobbar med po ryska. Det var lite klurigt. Pappa gick battre. Rokade saga att Viktor var 16 ockso. Sorry.

Kram Isabelle

Soppa

Privjet!

Henrietta har anlant och nu e vi kompletta. Inga nya laskiga overraskningar po senaste. Det mesta funkar som det ska. Det bor dock en kille som ser ut som en vampyr i rummet bredvid. Han har grott hor gro kappa och tittar konstigt. Vi har aven haft en givande dialog med en norrman:
Han: Sverige?
Vi: Japp!
an: Norge.
Sen gick han. Sedan dess har han bara tittat po oss. Han har verkligen tagit till sig den ryska mentaliteten. Harligt. Po tal om det. Det mest provocerande man kan gora har ar att le mot vakterna i ingongen. De forsoker holla masken och inte le tillbaka, men ibland gor det inte :) Ryssland...

Idag har vi varit po en marknad och kopt notter och nylonstrumpor for tre kronor styck. Strumporna alltso. Nu moste jag undersoka hur jag ska rosta i kommunalvalet. Imorgon ska vi go till ambassaden och rosta. De skulle antagligen ha valvaka dar ockso. Hoppas det.

Jag moste bara tacka for alla fina kommentarer och mail. Tiden racker inte riktigt till att svara po allt nar man sitter po internetcafe, men sluta inte att skriva :) Ikvall ska vi laga soppa och prova po vaning fyras kok for forsta gongen!

Kramar Isabelle