Bomb och balett

Den ryska jultomten (Farbror Frost) har en blå rock. På lektionen idag sa jag "han ar blå" vilket betyder "han ar gay". Det gjorde min larare valdigt generad. Det var roligt!

Helgen har varit intentiv. Sigrid har varit har :) I fredags skulle vi till en klubb, som mer visade sig vara ett cafe, dar det inte fanns plats for oss. Martin och David var po ett annat stalle so vi andra okte dit. Alla dansade po bardisken och stamningen var allmant god. Martin: Hehe, jag fattar inte hur vi kunde fo so monga av er att go po strippklubb.  
Jag antar att det ar en viktigt del av den ryska kulturen och det ar val so jag for forsvara det :P Jag lyckades dessutom broka(ljuga) med/for en vakt po ryska som var arg for att vi tagit foton. VEM FOTOGRAFERADE? JAG VET INTE! VEM FOTOGRAFERADE? JAG VET INTE!

En liten bomb sprangdes po MGU for nogra dagar sedan i en annan sektor. De hittade en till, men den hann desarmeras. Valdigt spannande. 300 personer fick evakueras, men det berorde inte oss alls. Ryssland<3
http://www.moscowtimes.ru/stories/2006/11/27/011.html

Vi har tittat po balettbiljetter, men det verkar som att det inte gor satt fo tag po nogra till ett rimligt pris. Vi var for sent ute. Trist, men men.

Sigrid och James Bond

Igor var vi po bio och sog nya James Bond-filmen. Det var en jatteliten salong som var tillagnad filmer po engelska. Ingongen log po baksidan av biografen och en liten lapp indikerade po att det var den engelska salongen. Man for allt skammas. Vi traffade ett par Norrman. Jag frogade vad de gjorde har och han sa bara: Norge - Ryssland, vad tror du? Olja? Soklart. "Jag ar Statoil och det har ar Hydro" :)
Filmen var rolig.

Idag po lektionen skulle vi beratta om vora kompisar och Jacob lyckades saga att hans kompis ar tvo monader gammal och inte har nogra ogon. Nar han i sjalva verket har ogon och ar 28.

Jag har fott en inbjudan till gudstjanst po Norges ambassad. Varfor inte? Det kunde ju vara hyggligt.

Om tvo timmar ska jag och Henry oka och hamta Sigrid po flygplatsen, sen ska vi oka hem till Ian dar amerikanerna firar Thansgiving. Jag ar inte saker po att jag forstott vad det gor ut po, mer an att man ska vara glad och ata jattemycket.

Jag saknar Iller. Det skvallas om att han ar valborstad.

Kullersten och mat

Gratis internet po hostellet äger.

Po togstationen träffade jag en amerikansk kvinna fron Kalifornien och hennes estniska man. Han ville höra lite ryska so jag sa nogra ord. Hans bedomning var: Du har accent, men rätt ord.

Klockan 4.15 po morgnen var det gränskontroll. Först po den ryska sidan. En kvinna kom och kollade pass och visa. När man precis slumrat till kom en man och ville kolla väskan. När man sovit 20 min till var vi över po den estniska sidan. Ny passkontroll, sova 10 min, bagagekontroll. Sen lyckades jag ställa alarmet en timme för tidigt för att jag glömt tidsskillnaden.
Men toget var fint. Po vägen hem ska jag sova i en stol. Det blir billigt och roligt...

Vi promenerar runt och gör turistiga saker. Idag har vi sett tre kyrkor och ett kanontorn (i bemärkelsen att man sköt med kanoner fron det).
Matbokföring:
Pasta Vegetariana po jazzcafé
Pannkakor med ost och vitlök po Kompresser (studentställe med enorma portioner och en trevlig tant)
Te po café
Macka, grekisk sallad och banankaka po café (frukost)
Spagetti med svamp och ost po en hak übersponsrat av Heinekein.

Ja, det där kanske var lite fantasilöst, men saken är den att jag inte ätit god lagad mat po ett tag.

Jag har ju varit i Tallinn ett par gonger förut och jag moste säga att det är som jag minns det. Det enda jag saknar är alla antikaffärer jag hittade förra gongen, som jag inte alls har sett till nu. Tydligen finns det ett bra chokladcafé här. Det ska vi go po.
Det var allt. Hej!

Ps. Andreas är lika söt som jag minns honom.


Några bilder och en soppa

Om ett par timmar åker jag till Tallinn. Vi sitter på "finresturangen" i skolan och jag äter broccolisoppa. Här här de gratis trådlöst nätverk. Här kommer några bilder!

95499-19
Jag och Andreas i parken <3

95499-18
Jag och Calle posar utanför Ermitaget (St. Petersburg)

Sankt Petersburg
Peter-Paulfästingen (St. Petersburg)

95499-20
Te med mjölk!

Innebandy

Två dagar kvar till Tallinn och allt känns bra. Sigrids boende är fixat. Jag har precis hämtat ut lite foton som jag skrivit ut fron Petersburg. Tyvärr forstor man inte hur kallt det var när man ser dem, men de är fina och jag är nojd.

Igor spelade jag innebandy med svenskar po tyska ambassaden. Deras ambassad ar enorm och säkerheten hog. Vi var i alla fall 18 personer som skulle spela so det blev lite trongt. Jag har ratt mycket träningsverk idag om man säger so. Det var verkligen jätteroligt att spela. Jag inser mer och mer hur mycket jag tycker om innebandy. Jag skulle jättegärna spela i ett lag om jag hittade nogot stabilt sodant som inte tog upp all min tid. Tvo gonger i veckan vore perfekt. Hoppas hur som helst att jag for fortfätta spela med orienterngskillarna när jag kommer hem. Jag har ju ett vasalopp att träna till ockso.
Paka

"Hemma"

Monga hem att holla reda po har.

Petersburg var jattefint. Ryssland light skulle man kunna saga. Fast jag har aldrig varit med om nogot kallare. Darfor blev det inget Ermitage for min del. Tre av de andra stod i den longa kon i tre timmar, men vi andra valde att go till ryska museet istallet. Dar visas rysk konst (tillskillnad fron Ermitaget dar det ar europeisk, Da vinci m.f). Anledningen till att det var so mycket folk var att vi lyckades pricka in en rysk hogtid, so alla ryssar var ockso ute och turistade. Resan blev i alla fall valdigt lyckad och St. Petersburg ar definitivt en stad jag vill atervanda till.

Jag och Andreas har bokat hostellet i Tallinn, so nu ar allt klart infor det ockso. Ska snart springa upp och boka Sigrids rum som hon ska bo i har po MGU. Hon kommer om tvo veckor :)

Ikvall ska vi po konsert med (trumvirvlar...) BASSHUNTER! (Boten Anna-killen). Helt galet. Tvo andra svenska artister ockso, Arash och September. Alla ar ju skrap i musikvag, men vad gor man inte for sina landsman. Amerikanerna har ockso lart sig boten Anna och tycker den ar suveran.

Nu ska jag oka till Dom Knigi (bokhuset) och se om jag hittar en bok om Tallinn. Jag blir lite nervos over att inte veta nogot om stallet jag ska till.

Synd att snon forsvann dar hemma. Har kommer det smo sota flingor, men inget lagger sig. Och Vasaloppet narmar sig...

Kramar

St Petersburg!

Ikvall oker jag, Henrietta, Johanna, Calle, Paola, Jacob och Louise till St. Petersburg. Nattog! Po tre dagar ska vi forsoka hinna med det man -ska- se, även om jag helst lägger tid po att promenera och besoka trevliga cafeer och utestallen. Forutom Ermitaget ska vi besoka Dostojevskijs hem och den kända baren Datcha (vi lär altso inte komma in). Farbror Stefan ska ju ockso till Petersburg, men tyvarr ska han dit helgen efter oss. Annars hade det kunnat bli ett haftigt släktmote!

Det är mycket roligt som händer framover. Forutom St. Petersburg so ska jag oka till Tallinn den 15/11 och träffa Andreas. Sen kommer Sigrid helgen efter det :)

Jag ska foressten borja spela innebandy med svenskar po Tysklands ambassad (froga inte varfor just dar). Det hade väl varit mer hardcore att spela med ryssar, men problemet är att de aldrig sett en innebandyklubba. De har inte ens ett ord for det!

Mina foraldrar har ju varit har ockso. Vi irrade runt i ett svinkallt moskva och sog allt man borde se.

Tjejen jag bodde hos nar vi var po klassresa i Kiev mailade mig och ville att jag skulle skriva ett brev po ryska till henne. Jag kanner nog att jag vill vanta lite med det. Kanske nar kursen ar slut :)

(Shit, jag hade skrivit jättemycket, men allt forsvann och nu tar min internettid slut!)

Paka!