Sammanfattning av helgen

Fredag
Fodelsedagsfest for Kate hemma hos hennes kompis i en lägenhet i stan. Väldigt trevligt. Man träffar alltid folk fron hela varlden. Man hoppar mellan att prata med taiwaneser, amerikaner, australiensare, tyskar, finnar... Hann tyvärr bara säga hej till fodelsedagsbarnet som jag inte ens kände. Vet inte ens vad hon fyllde. Hm... Men trevligt var det.



Lordag
Fest i sektor (bokstav som ser ut som en spindel med sex ben). Ingen hade forväntat sig so mycket folk so vi fick dela upp oss i fyra rum. Det var väldigt trevligt. Ja, ungefär so.



Sondag
Brunch po ambassaden. Jättelyxigt. Karl-Adam hade gjort massa olika pajer, brod och morotskaka. Han har det som en tradition. En gong i monaden när han jobbar helg bjuder han alla po brunch.



Idag ska jag forsoka springa lite och gora läxorna. Har insett att jag moste städa mitt rum eftersom mamma och pappa kommer snart. Den nya (anti)tvättaktiken är forovrigt "det är billigare att kopa nya strumpor än att tvätta de gamla". Nej, so illa är det inte.



Det snoade lite igor morse. Smälte dock när det kom till marken.
Isse

Snöflingor

Nu var det längesen jag skrev. Men Andreas har ju varit här och vi har haft fullt upp med att se Moskva. Den senaste veckan har jag dessutom varit lat. Ja, ungefar så.

Andreas kom för två veckor sen (och okte hem i sondags) Vi har hunnit med massor:
x Utkiksplasten po sparvbegen (Po vilka MGU ligger)
x My-mysresturangen (sjalvserveringsresturang med jattegod borchsh > hata att transkribera)
x Leninmausoleet (Ja, han var dod! Fast såg mer ut som en platsdocka. Han hade valdigt korta armar. Kandes konstigt och perverst, men var klart vart ett besök)
x Roda torget
x Majakovskijmuseet (Väldigt nyskapande och roligt. Hade antagligen varit ännu roligare om man hade forstått något. Men det kommer väl. Andreas tog med en bok med några dikter av Majakovskij. Man känner en viss press på sig att bli sådär ryskt intellektuell, so man gor ju vad man kan.)
x Moskvas historiska museum. Hade också varit mer spännande om man förstod nogot. Fina stenar dock :)
x Fest hos en Martin
x Fest hos Jacob
x Achan (Moskvas stormarknad där Henrietta blev arresterad forut.)

Vi hade jätteroligt och om non har lite pengar over so for ni garna donera dem till Andreas so att han kan flytta hit och bo med mig. Jag vill det, men det blir nog lite svårt. Dessutom kanske inte han vill det, vilket gor det ännu svorare.

I förrgår var vi på exportrådet på studiebesok (mammas fodelsedagspresent till mig :)) Det var spännande men jättesvårt att hitta dit.

Vi ska antagligen åka till St Petersburg i några dagar om ett par veckor. Typ den 3:e November. Sen kommer mamma, pappa och bror om en vecka. Det ska bli spännande. Idag åt jag danskt rågbröd som Andreas hade med sig. Det var nice. Underskatta inte svensk mat. Fast jag ska inte vara bitter. Ryska saltgurkor är mums.

I måndags kom det några snöflingor och snart ar det vasaloppet. Jag var ute och sprang för första gången på sju veckor for tre dagar sedan och jag har fortfarande traningsvark. Hade planerat att inte springa så lange, men kom lite vilse. Det var fruktansvart jobbigt.

Kram Isabelle

Löv och annat

Hösten är här! Det känns verkligen så nu. Idag fyller Andreas år och jag måste fixa ett hemligt paket till hans hemliga present. Vi har precis sett på komedi fron sovjettiden. Musiken var toppen, men humorn sådar.

Igår bakade vi kanelbullar (kanelbullens dag) och idag bjod vi klasskamraterna (Peter och Jacob från USA) och våra larare Natalija och Anna. Anna ville ha receptet! Forsök säga på ryska. Hm, det blir en utmaning.

Igår intraffade något helt sjukt roligt och skabbigt. Johanna sitter och pluggar i sitt rum och ska stanga fönstret som varit lite oppet. Vad ligger på fönsterbrädan? Ett kondompapper. Ingen har någon som helst aning om vart det kan ha kommit fron. Möjliga alternativ:
* Hennes granne (som förövringt verkar dela sina 10kvm med två killar) har brutit sig in i hennes rum.
* Nogon på våningarna over har kastat ut det genom fönstret och det har sedan blåst in i Johannas fonster.
* Johanna doljer nogot for oss (inte troligt! Johanna=snell flicka)

I helgen var vi ute på en jätterolig klubb. Träffade några galna ryssar. En av dem, Alexey, var typ 35. Jätteläskig. Jag satt och gjorde nåt med min mobil och så sa han att han ville kolla på den. Så jag gav den till honom. Han satt lange och holl på. Till slut ger han tillbaka den och sager (tank rysk accent). Han hade en tröja dar det stod på(ASDA=stormarknad i England). Han sa att han hade kopt den i Moskva. Skön snubbe liksom. Tror jag ska go ut på krogen med min coop forum-troja nästa gång...

Paka, Isabelle


Istvan: Det moste ju komma nogot bra ur faktumet att jag moste tvätta själv. Observera att konsten är det enda! :)